Entire Contents  2016 Taft

American Institute of Architects Honor Award 1981; Houston AIA Honor Award 1981; Texas Society of Architects Honor Award 1980

The design concept for this restoration and adaptive re-use of an 1860 structure on the Strand, Galveston, to house offices and an information center for the Galveston Historical Foundation, takes advantage of a structural requirement to distinguish between old and new. Located within a structural frame, required to buttress the end wall of a row of Victorian warehouses, are all the new services such as fire stair, bathrooms and mechanical cores. This new structure serves as a pacemaker for the existing building and allows for its unimpeded restoration.

HENDLEY

GALVESTON, TEXAS

1977

HendleyBuilding1979TAFT
HendleyDiagramLateLatest2
item2b
item3b
item6
item7
item5a
item4a
u t HOME HOME PROFILE PROFILE PORTFOLIO PORTFOLIO CONTACT CONTACT PARTNERS PARTNERS DESIGN APPROACH DESIGN APPROACH