Entire Contents  2016 Taft

The design for a small 1,000 square foot vacation house on Nevis island, West Indies, separates the public and private functions into two distinct structures, a pavilion and a tower, connected by a service and stair wall. The pavilion is engaged to the sloping landscape by a series of cascading terraces. Rain-water is captured by gutters and pipes and is stored in a 40,000 gallon cistern under the pavilion living area.

OLSON HOUSE

NEVIS, WEST INDIES

1987

OlsonHouse1989TAFT
OlsonDiagramLatestLatest
item2b
item3b
item6
item7
item5a
item4a

Architectural Record Houses Award 1991; Houston AIA Honor Award 1991; Texas Society of Architects Honor Award 1991

u t HOME HOME PROFILE PROFILE PORTFOLIO PORTFOLIO CONTACT CONTACT PARTNERS PARTNERS DESIGN APPROACH DESIGN APPROACH