Entire Contents  2016 Taft

Texas Society of Architects Honor Award 1983; Houston AIA Honor Award 1983; American Institute of Architects Honor Award 1982

Four stone structures define a central living area in a house on Nevis, West Indies, marking a distinction between public and private functions as well as defining the concept of family as both individual and group. A palette of complementary colors is used to reinforce the spatial order. Rain-water is captured by a system of gutters and pipes and stored in a 50,000 gallon cistern upon which the house is situated. Operable windows allow for cross ventilation and stencil pattern bands provide highlight definition to each room.

TALBOT HOUSE

NEVIS, WEST INDIES

1980

TalbotHouse1981TAFT1
TalbotDiagramLatest1
item2b
item3b
item6
item7
item5a
item4a
u u t t HOME HOME PROFILE PROFILE PORTFOLIO PORTFOLIO CONTACT CONTACT PARTNERS PARTNERS DESIGN APPROACH DESIGN APPROACH