Entire Contents  2016 Taft

A 5,600 square foot retirement home anticpates an eventual community of friends with similar homes on adjacent lots, with a goal of having care-givers live in one of the houses to provide assistance to them in old-age. The organization takes advantge of the fan shaped site to maximize views and privacy. The angled split of functions separates a guest house from the main living area providing punctuation to the outdoor rooms. A "green-wall" around the house enhances the energy efficient qualities of the design, as does a natural ventilation system.

TvL HOUSE

HOUSTON, TEXAS

2009

TvLDiagramLatest
item2b
item3b
item6
item7
item5a
item4a
Hester201212112537adjcropforwebsite
t HOME HOME PROFILE PROFILE PORTFOLIO PORTFOLIO CONTACT CONTACT PARTNERS PARTNERS DESIGN APPROACH DESIGN APPROACH u