Entire Contents  2016 Taft

A 3,000 square foot house for a family of four in a changing neighborhood maximizes site usage by organizing exterior areas as part of the spatial composition. This outdoor room is defined by the double-height living/dining wing and two light-monitored two-story volumes. The rear volume contains two bedrooms on the ground level and a master bedroom suite above. The street-facing volume serves as a separately accessed art studio for the owner. Material selection of concrete block and metal siding reinforce the conceptual organization.

WILLIAMS HOUSE & STUDIO

HOUSTON, TEXAS

1994

WilliamsHouse
WilliamsHouHDiagramLast
item2b
item3b
item6
item7
item5a
item4a

Houston AIA Honor Award 1998; Texas Society of Architects Honor Award 1999

u t HOME HOME PROFILE PROFILE PORTFOLIO PORTFOLIO CONTACT CONTACT PARTNERS PARTNERS DESIGN APPROACH DESIGN APPROACH